Comenzi traduceri Comenzi traduceri
 
 Apostile

  APOSTILA HAGA - SUPRALEGALIZARI
Ce este Apostila de la Haga?
In 2001 Romania a aderat la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1965, alaturi de alte 86 state membre.
Pentru recunoasterea internationala a documentelor este necesara aceasta apostila care reprezinta o stampila de forma patrata, identica pentru toate statele membre.
De unde se poate obtine Apostila de la Haga?
Apostilarea se efectueaza, in tara in care a fost emis documentul, de catre institutiile abilitate in acest sens. Spre exemplu, un act emis in Spania, care se doreste sa fie recunoscut in Romania, va trebui apostilat in prealabil de autoritatile spaniole. Pentru a afla care sunt aceste autoritati trebuie sa cereti informatii organului emitent al documentului pe care doriti aplicarea apostilei. In Romania, institutiile care sunt abilitate pentru apostilarea documentelor conform Conventiei de la Haga sunt Prefecturile si Tribunalele teritoriale. Apostila se aplica personal sau printr-un imputernicit. Apostila se aplica in Romania la doua institutii de stat: Prefectura si Tribunalul competent.
Firma noastra, in calitate de persoana juridica autorizata, efectueaza toate demersurile necesare in vederea apostilarii documentelor emise in Romania.
Pe ce documente se aplica Apostila de la Haga?
Apostila se aplica in Romania pentru actele oficiale emise de statul roman. Fiecare tara isi apostileaza propriile documente. Inainte de aplicare apostilei actele trebuiesc vizate in prealabil de autoritatea emitenta.

Sunt considerate acte oficiale, in sensul prezentei conventii:

a) documentele care emana de la o autoritate sau de la un functionar al unei jurisdictii a statului, inclusiv cele care emana de la ministerul public, de la un grefier sau de la un executor judecatoresc;
b) documentele administrative;
c) actele notariale;
d) declaratiile oficiale, cum ar fi: cele privind mentiuni de inregistrare, viza de investire cu data certa si legalizari de semnatura, depuse pe un act sub semnatura privata.
Statele membre ale Conventiei de la Haga , pentru care este necesara apostilarea documentelor sunt:
Albania, Africa de Sud, Andorra, Antigua si Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria ,Azerbaidjan, Bahamas, Barbados, Belgia, Belize, Belarus, Bosnia Hertegovina, Botswana, Brunei, Bulgaria, China (Hong Kong), China (Macao), Columbia, Cook Islands, Croatia, Cipru, Cehia, Dominica, Ecuador, Estonia, Elvetia, El Salvador, Fidji, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Grenada, Honduras, India, Irlanda, Israel, Italia, Iugoslavia, Japonia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Lesoto, Liberia, Liechtenstein, Luxemburg, F.R.I.Macedonia, Malawi, Malta, Mauritius, Marea Britanie si Irlanda de Nord, Marshal Island, Mexic, Monaco, Namibia, Norvegia, Niue, Noua Zeelanda, Olanda, Panama, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, St. Kitts and Nevis, Samoa, San Marino, Serbia si Muntenegru, Seychelles, Slovacia, Slovenia, Spania, Surinam, Swaziland, Statele Unite ale Americii, Suedia, Tonga, Triniadad, Tobago, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela.
Orice document cu apostila Conventiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fara alte cerinte in oricare dintre celelalte tari semnatare.
Pentru statele nemembre ale Conventiei de la Haga (Emiratele Arabe, Kuweit, Quatar si pentru tarile care nu apar in lista de mai sus) procedura de supralegalizare va fi facuta prin vizare la Ministerul de Externe, la Ministerul de Justitie si la Consulatul tarii respective din Bucuresti.
Special pentru Libia: Traducerea pasaportului in limba araba asa cum aveti nevoie!
Special pentru Turcia: Apostilarea si Supralegalizarea procurii auto pentru masina!
Ai totul gata, in cel mai scurt timp posibil!
Noi va venim in ajutor si aplicam apostila de la Haga pe documentele dvs., transcriem acte de stare civila, pregatim dosarul pentru declaratia de valoare si pentru asistentele medicale care doresc sa lucreze in strainatate, vizam acte de studii, preschimbam pasaport, obtinem cazierul si alte acte necesare, efectuam traduceri autorizate si supralegalizari cu apostila de la Haga.
Prin avocatii nostrii primiti consultanta gratuita privind reintregirea familiei, divort, obtinerea cetateniei, transcriere certificate de nastere si casatorie in cele de tip international
Servicii profesionale pentru romanii din strainatate si nu numai!
Va putem oferi toate aceste servicii indiferent de locatia dumneavoasta ( in tara sau in strainatate), fara deplasarea dumneavostra!
Daca esti departe de tara si ai nevoie ca cineva sa te reprezinte in Romania, contacteaza acum
Biroul de traduceri si Apostilare Haga din Ploiesti!
 
Copyright © 2009 Das Mak. Toate drepturile rezervate.